ПЕДАГОГІЧНЕ ПРОЄКТУВАННЯ ЯК СКЛАДОВА ІННОВАЦІЙНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ВЧИТЕЛЯ ТЕХНОЛОГІЙ В УМОВАХ НОВОВЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ - Кудря, Оксана Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті актуалізується питання професійної підготовки майбутніх учителів технологій до роботи в умовах Нової української школи, їх готовності до інноваційної педагогічної діяльності. Акцентовано увагу на тому, що інноваційна діяльність вчителя ґрунтується на його осмисленому відношенні до передового практичного педагогічного досвіду, використанні проектних технологій з метою реалізації педагогічного проектування, результатом якого є нововведення, що мають позитивний вплив на систему освіти, а привнесені зміни характеризуються як нові чи вдосконалені. Зауважується, що в умовах сьогодення майбутній учитель технологій, що працюватиме в Новій українській школі, повинен вміти самостійно конструювати навчальний процес, керуватися при цьому здібностями та природними нахилами учнів, здійснювати пошук та використовувати у навчальному процесі ефективні методи і прийоми навчання, інноваційні освітні технології.