ПРИНЦИПИ ФОРМУВАННЯ SOFT SKILLS У СТУДЕНТІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ: ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ - Миценко, Валерій Іванович; Русановська, Тетяна Вікторівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті описано теоретичний та практичний аспекти основних принципів формування soft skills у студентів ЗВО. Інноваційні процеси відбуваються сьогодні практично у всіх галузях людської діяльності. Зокрема, це стосується і освіти. Щодо професійної освіти — ЗВО має підтримувати інтерес до сучасних технологій, соціально-економічних змін у суспільстві, розвитку нових тенденцій та напрямків. До таких процесів відноситься формування надпрофесійних навичок, тобто soft skills. У зв’язку з цим для створення умов, що сприяють формуванню soft skills, а також з метою зробити процес навчання більш пізнавальним, авторами статті, був проаналізований процес формування компетенцій soft skills. Метою статті є теоретичне обґрунтування основних принципів формування компетенцій soft skills. Практична значимість дослідження у тому, що результати можна використовувати у методиці викладання іноземних мов.