ІСТОРІОГРАФІЧНІ АСПЕКТИ РОЗВИТКУ ПРИВАТНИХ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ НА ЄЛИСАВЕТГРАДЩИНІ (ДРУГА ПОЛОВИНА ХІХ – ПОЧАТОК ХХ СТОЛІТТЯ) - Акімкін, Олександр Миколайович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті аналізуються різновидові праці сучасних учених, у яких розкрито специфіку становлення та розвитку приватної освіти в регіональному та спеціально-професійному контекстах. У ході історіографічного огляду з’ясовано, що період із 1991 р. – до нашого часу можна назвати найбільш продуктивним із огляду на кількість робіт із історії розвитку приватної освіти, що дає підстави зробити висновок, що сучасні українські дослідники зробили значний внесок у вивчення трансформацій приватної освіти Єлисаветградщини другої половини XIX – початку ХХ століття. Подальшого розвитку набули аналіз і систематизація досліджень з даної проблеми