ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА ВИПУСКНИКІВ ДО ОРГАНІЗАЦІЙ СОЦІАЛЬНОГО ПАРТНЕРСТВА В СФЕРІ СУСПІЛЬНОГО ВИРОБНИЦТВА: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД - Зінченко, Андрій Леонідович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті досліджуються питання соціального партнерства вищих навчальних закладів і підприємств, професійна підготовка випускників до організації соціального партнерства в сфері суспільного виробництва на базі НТ НМетАУ і європейських університетів. Партнерська взаємодія розглядається як особистісно орієнтована переважно суб’єкт-суб’єктна, що передбачає: орієнтацію на визнання позитивних якостей, сильних сторін, значущості особистості в системі «викладач-студент».