КОМП’ЮТЕРНА ГРАФІКА ЯК СКЛАДОВА ХУДОЖНЬОЇ ОСВІТИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА - Коваленко, Вікторія Костянтинівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті проаналізовано та обґрунтовано використання комп’ютерної графіки у системі освіти вищої школи і розглянуто роль комп’ютерної графіки у професійній діяльності вчителів образотворчого мистецтва. Комп’ютерна графіка в системі художньої освіти дозволяє оптимізувати освітній процес, розвивати абстрактне і логічне мислення. Використання комп’ютерних технологій розширюють спектр розвитку в творчій діяльності, дозволяють поглибити професійний кругозір майбутніх вчителів образотворчого мистецтва але впровадження не можливе без науково-методичного обґрунтування, ресурсного забезпечення та оновленої технічної бази профільних університетів. Система включає в себе оволодіння крім фахової ще й теоретичної підготовки з образотворчого мистецтва та основ комп’ютерної графіки.