КОМУНІКАТИВНА АКТИВНІСТЬ ЯК НЕОБХІДНА УМОВА ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ - Пісна, Тетяна Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті розглянуто питання формування системи впливу комунікативної активності студентів на процес розвитку їх професійних компетентностей. Здійснено аналіз визначення поняття «комунікація» та визначено значення комунікативного процесу у системі формування професійних компетентностей майбутніх фахівців. Особливість професійної діяльності викладача з професійної освіти спеціальності (сфера обслуговування) полягає в необхідності постійного спілкування з широким колом людей: студентами, дітьми, різними за індивідуально-психологічними характеристиками; батьками студентів, що мають різний освітній статус; колегами, менеджерами, адміністрацією готельно-рестораних комплексів, соціальними партнерами та ін.