РОЗРОБКА АНДРОІД-ДОДАТКУ ДЛЯ ЗАСВОЄННЯ МЕДИЧНОЇ ІНОЗЕМНОЇ ЛЕКСИКИ - Абуватфа, Самі; Глухова, Олена Іллівна; Стрижак, Ніна Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2023)
Впровадження інформаційних технологій в життя людей зумовлює активний розвиток нових методів навчання. В статті розглядається поширення мобільних пристроїв та мобільних додатків, які надають змогу вдосконалювати методи дистанційного навчання, а саме мобільне навчання. Практичність методу полягає в тому, що доступ є практично з будь-якого місця. Спільне використання студентами мобільних додатків призводить до отримання миттєвих відгуків і підказок. Мобільні технології можуть допомогти усунути проблеми системи освіти завдяки використанню нових і ефективних підходів. Мобільні системи, оснащені додатками, які можуть передавати запитання і отримувати коротку однозначну відповідь в режимі реального часу, дозволять посилити зворотний зв’язок в навчальному процесі. Інтеграція мобільних технологій в навчальний процес надає змогу ефективніше вирішувати дидактичні завдання: вдосконалювати навички аудіювання на базі наборів аудіо текстів, збільшувати словниковий запас, вдосконалювати медичну лексику латинською мовою. Ми дослідили мобільні технології, методи та групи, а також їх використання у мобільному навчанні. Описали проблеми вивчення іноземних мов та перспективи розробки мобільних додатків в цьому направленні. Задали технічне завдання, запланували підготовчі дії для розробки програмного додатку та створили опис основних модулів програми. Метою даної роботи була розробка Android додатку, який би дозволяв спростити процес засвоєння лексики іноземних мов за допомогою методів які представленні у мобільному навчанні. В результаті виконання роботи розроблений програмний продукт – Android додаток у вигляді тренажера для вивчення медичної латинської термінології в Донецькому національному медичному університеті. Створена база даних слів в якій зберігаються слова на латинській мові та картинки для них. Розроблений код, згідно якого, слова обираються випадково, для того щоб урізноманітнити процес вивчення нової латинської лексики. База даних надає можливість доступ до даних навіть без доступу в інтернет. Підключені необхідні для роботи бібліотеки. Апробація розробленого Андроід додатку проходила серед студентів Донецького медичного університету.