ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ТВОРЧОЇ ІНІЦІАТИВИ ЯК КОМПОНЕНТА ПІЗНАВАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Демидова, Марина Григорівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті представлено цілісний міждисциплінарний аналіз сутності та особливостей розвитку творчої ініціативи як складової професійної майстерності майбутніх учителів музичного мистецтва. Уточнено сутність ключових понять дослідження: «навчально-пізнавальна діяльність», «активність», «пізнавальна активність», «становлення особистості»; подано власне визначення категорії «пізнавальна ініціатива»; обґрунтовано значущість проблеми формування ініціативи майбутніх учителів музичного мистецтва в контексті розвитку їх творчої самореалізації і самостійності, виявлено смислове співвідношення категорій «ініціативність» та «ініціатива».