ЛАБОРАТОРНИЙ ПРАКТИКУМ В КУРСІ ЗАГАЛЬНОЇ ФІЗИКИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ПРИРОДНИЧО-НАУКОВИХ І ТЕХНІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ - Кияновський, Олександр Мойсейович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
В статті аналізуються питання ролі та завдання фізичного практикуму в курсі загальної фізики для студентів природничих та технічних спеціальностей ВНЗ. Характерною рисою сучасної освіти є швидке зростання обсягу інформації, що надходить і, як наслідок, гостра необхідність підвищення швидкості засвоєння її студентами. Особливо важливе вдосконалення фізичного практикуму як найефективнішої форми пізнавальної діяльності для студентів-першокурсників. Приділена увага формуванню вмінь та навичок творчої самостійної роботи студентів. Розглянута ефективність розвитку фізичного практикуму методами інформаційно-комунікаційних технологій.