ПІДГОТОВКА ФАХІВЦІВ ІЗ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ ДЛЯ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ У ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ - Орос, Ільдіко Імріївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Проаналізовано найбільш поширені та розвинені заклади освіти з соціалізації людей похилого (третього) віку – університети третього віку, в яких задекларовано основні функції – освітня та соціальна. Діяльність цих університетів спрямована на підвищення рівня суспільної інтеграції особистості та якість життя людей похилого віку, що сприяє реалізації концепції активного і позитивного старіння людини.