МОДЕЛЬ ПРАКТИКООРІЄНТОВАНОГО НАВЧАННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ УЧНІВ З ДЦП - Щерба, Наталія Сергіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Основною тенденцією вітчизняної середньої освіти учнів з особливими освітніми потребами є запровадження інклюзивного навчання. Проте, зважаючи на відсутність у більшості ЗВО та закладів післядипломної педагогічної освіти цілеспрямованої підготовки учителів до роботи з учнями з інвалідністю, заявлена освітня інклюзія перетворюється на стихійну інтеграцію в масові школи. В особливо несприятливих умовах знаходитимуться учні з тяжкими формами інвалідності (наприклад, з ДЦП), інтегровані в загальноосвітні заклади, та їх учителі-предметники.