ПЕРЕБУДОВА ЗМІСТУ МЕТОДИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МАТЕМАТИКИ – ПОТРЕБА СЬОГОДЕННЯ - Акуленко, Ірина Анатоліївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті описано результати факторного аналізу результатів анкетування учителів математики в Україні щодо реалізації ними традиційних підходів до мотивації вивчення теореми і роботи з її формулюванням. Виокремлено три впливові фактори на процес організації сумісної роботи вчителя й учнів на цих етапах: реалізація інваріантного ядра традиційної методичної схеми роботи з формулюванням теореми, мотиваційно-результатний поліморфізм у традиційній методичній схемі роботи з формулюванням теореми, двополярність організаційної роботи вчителя з формулюванням теореми. Перший фактор є найбільш впливовим, другий і третій виявилися достатньо неочевидними. Аналіз цих факторів дозволив обґрунтувати напрями вдосконалення змісту методичної підготовки майбутнього вчителя математики в контексті організації роботи з теоремою на цих етапах.