КОНЦЕПЦІЯ ЗАСТОСУВАННЯ ЕЛЕКТРОННОГО НАВЧАННЯ У ФІЗИЦІ - Банак, Роман Данилович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
Розвиток інформаційно-комунікаційних технологій спричинив зміни в тенденціях освіти, і на сьогоднішній день нові концепції, такі як комп’ютер, мультимедіа, аудіо, відео, анімація та Інтернет, стали невід’ємною частиною навчального процесу. Використання сучасних технологічних пристроїв, дає можливість застосування віртуальних технологій як засобу дистанційного навчання. Віртуальні технології з високою якістю навчальних рис можуть дозволити індивідуумам отримувати знання з фізики у формі дистанційного навчання. Як наслідок, процес навчання більше не можна розглядатися лише як діяльність в класі. Використовуючи сьогоднішні технології, учні можуть отримати знання де завгодно і в будь-який час, коли вони потребують. Знання можуть бути в різних формах, таких як текст, аудіо, візуальне моделювання та їх поєднання. Враховуючи важливість фізики в реальному житті і те що фізика є однією з найважливіших дисциплін, яка потрібна індивідуумам. Фізики повинна бути цікавою та зрозумілою. З цією метою знання з фізики повинні звертатися до різних чуттів і бути доступними для учнів будь-де та будь-який час. Використання новітніх інноваційних технологій передбачає педагогічні інновації; потрібно розробляти віртуальні навчальні середовища, починаючи з педагогічних можливостей, щоб максимізувати результати навчання. Віртуальний кабінет фізики, як навчально-інформаційне середовище з використанням аудіо-візуально-музичної анімації та обміну в мережі Internet, є одним з методів, який дає можливість реалізувати Е-навчання з використанням віртуалізації навчального процесу фізики. Використання навчально-інформаційного середовища «Віртуальний кабінет фізики» як засобу дистанційного навчання в процесі навчанні фізики має велике значення, для реалізації умови, що кожен учень може отримувати знання без будь-яких обмежень в просторі та часі.