ВИКОРИСТАННЯ OWNCLOUD ДЛЯ СТВОРЕННЯ ВЛАСНИХ ХМАРНИХ СХОВИЩ ДЛЯ ПОТРЕБ ОСВІТИ ТА БІЗНЕСУ - Білодід, Нелля Миколаївна; Власенко, Олег Васильович; Оринчак, Іван Андрійович; Рудюк, Лідія Василівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
В сучасному світі вкрай важливу роль відіграє зберігання та обмін інформацією між різними підсистемами. Причому, особливі вимоги ставляться до зручності та безпеки зберігання інформації. Існуючі методи перенесення файлів з використанням електронної пошти або FTP серверу мають суттєві недоліки, як з точки зору безпеки, так і технологічного впровадження. З появою хмарних сховищ, з’явилася можливість вдосконалити та розширити методи та способи зберігання інформації. Одним з сучасних та найбільш вдалих хмарних сервісів, для вищевказаних цілей, є сервіс ownCloud. Використання хмарного сховища та його програм-клієнтів значно пришвидшує процес обміну даними. Особливо це відчутно при використанні повільних, нестійких каналів передачі даних. Використані в статті дослідження дозволяють більш ефективно впроваджувати та використовувати хмарне сховище ownCloud при організації обміну даними в розподілених системах, нівелювати певні недоліки та максимально використовувати його переваги.