ПІДГОТОВКА МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ ДО ЕФЕКТИВНОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В НОВІЙ УКРАЇНСЬКІЙ ШКОЛІ - Бодненко, Тетяна Василівна; Кулик, Людмила Олександрівна; Ткаченко, Анна Валеріївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
У статті розглянуто проблему підготовки майбутнього вчителя інформатики до реалізації проектної технології навчання в новій українській школі. З’ясовано, що питання практичної реалізації концептуальних засад комплексної підготовки майбутніх вчителів інформатики у закладах вищої освіти на сучасному етапі залишається недостатньо дослідженою і вимагає науково-методичних пошуків у вказаному напрямі та створення відповідних дидактичних матеріалів для реалізації вимог сьогодення щодо формування вчителя нової генерації. Представлено методичні підходи до формування готовності майбутнього вчителя інформатики до ефективної професійної діяльності в новій українській школі. Запропоновано на практичних заняттях з циклу фахово-орієнтованих дисциплін (наприклад, з «Шкільного курсу інформатики та методики його викладання») студентам розробляти шаблони інтегрованих навчальних проектів (з фізики та інформатики) відповідно до діючих навчальних програм з цих дисциплін, що сприяє формуванню практичних здатностей до інноваційної діяльності у майбутній професійній діяльності, а також набуттю здатностей, необхідних для організації учнівської інноваційної діяльності.