STEM-СПРЯМУВАННЯ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧОНАУКОВИХ ДИСЦИПЛІН У ТЕХНІЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ - Гулай, Ольга Іванівна; Фурс, Тетяна Василівна; Шемет, Василина Ярославівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Стаття присвячена STEM-напряму, який здобув світове визнання як один із основних акцентів сучасних реформ у сфері природничої та технічної освіти. Наведено методику реалізації STEM-підходу при навчанні дисципліни «Фізика і хімія твердого тіла» під час підготовки бакалаврів спеціальності 132 Матеріалознавство у технічному університеті. Встановлено, що студенти залучають до вирішення поставлених завдань засадничі компоненти STEM: знання з фізики (науковий метод пізнання світу), використання сучасних технологій, практичні навички, пов’язані з постановкою, реалізацією і коригуванням експерименту (інженерний метод пізнання світу), а також використання математичних знань з урахуванням інструментальних, випадкових і систематичних похибок (математичні інструменти). Розроблені методики розвивають творчі здібності і практичні навички студентів і сприяють становленню майбутніх компетентних фахівців.