СУТНІСТЬ ТА ПРОБЛЕМИ ВПРОВАДЖЕННЯ STEM У ШКІЛЬНУ ГЕОГРАФІЧНУ ОСВІТІ - Діхтярь, Олександра Валеріївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
В статті піднімається проблема розуміння та впровадження STEM у шкільну географічну освіту. Аналізується проблема зниження зацікавленості учнів дисциплінами природничого циклу. Розглядаються основні принципи впровадження STEM-освіти в Україні, яка спрямована на те, аби вмотивувати, зацікавити учнів до вивчення зазначених дисциплін, та реалізовується на всіх ланках освіти: початкова, базова, профільна; вища/професійна, педагогічна. Здійснюється розбір проведеного нами опитування яке вказує на існуючі проблеми у використанні STEM. Всі дослідження які ми провели представлені у відсотках і показують реальну картину та доцільність проведення такого моніторингу, щоб визначити причини складності втілення STEM-освіти в реальність.