ІНТЕГРАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ ЯК ЗАСОБИ ЗАСВОЄННЯ УЧНЯМИ ЗНАНЬ З ФІЗИКИ ТА АСТРОНОМІЇ - Бронішевська, Оксана Василівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті мова йде про те, інтегративний підхід реалізується під час вивчення інтегрованих курсів чи фізики та астрономії окремо, коли цілісність знань формується завдяки інтеграції їх на основі спільних для фізики та астрономії понять, застосуванню методів і форм навчання, контролю і корекції навчальних досягнень учнів, що спрямовують навчальний процес на об’єднання знань, умінь і навичок з фізики та астрономії. Використання інтеграційних підходів під час вивчення фізики та астрономії сприяє формуванню в учнів уміння проводити синтез і перенесення природничо-наукових знань з фізики та астрономії, встановлювати причинно-наслідкові зв’язки явищ і процесів природи, систематизувати й узагальнювати знання, вміння і навички.