ЗАСОБИ НАВЧАННЯ ПЕДАГОГІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ ШВЕЙНОГО ПРОФІЛЮ - Внукова, Ольга Миколаївна; Міщанчук, Ірина Павлівна; Куленюк, Рената Юріївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті охарактеризовано поняття «засоби навчання», проаналізовано класифікацію дидактичних засобів та запропоновано класифікацію засобів навчання педагогів професійної освіти швейного профілю, а саме: 1) засоби для набуття знань, розуміння та формування суджень (слово педагога, підручник, посібник, комп’ютер, засоби наочності тощо); 2) засоби для застосування знань та розумінь, формування практичних умінь та навичок (устаткування, пристрої, машини, механізми тощо). Акцентовано увагу на ролі педагога у навчанні, висвітлено питання використання засобів навчання у вищій школі, у тому числі, комп’ютерних, модульного середовища освітнього процесу, швейного обладнання. Завдяки проведеному дослідженню з’ясовано доцільні засоби навчання студентів зі спеціальності «Професійна освіта (за спеціалізаціями)» швейного профілю на сучасному етапі.