ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНІК ХУДОЖНЬОГО РОЗПИСУ ТКАНИН У АВТОРСЬКИХ КОЛЕКЦІЯХ ОДЯГУ (на прикладі виконання дипломних проектів студентів-дизайнерів) - Косяк, Інна Василівна; Гересименко, Наталія Леонідівна; Топчій, Наталія Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Статтю присвячено проблемі використання технік художнього розпису тканин, які на противагу моді «під копірку», дозволяють сучасним дизайнерам одягу створити авторські, ексклюзивні малюнки на тканині, а в подальшому урізноманітнити асортимент продукції, що випускається. Проведено аналіз технік сучасного художнього розпису тканин. Охарактеризовано техніки художнього розпису «холодний» батик та «фунтик». Розглянуто послідовність виконання техніки «холодний» батик у декоруванні моделей одягу авторської колекції «Дерево життя» та послідовність виконання техніки «фунтик» у декоруванні моделей одягу авторської колекції «Second life of denim». Авторські колекції моделей одягу розроблені і виготовлені студентами спеціальності 015 «Професійна освіта» (дизайн одягу) Інженерно-педагогічного факультету Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.