ВИКОРИСТАННЯ ХМАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ ПЕДАГОГІЧНИХ УНІВЕРСИТЕТІВ - Медведовська, Оксана Геннадіївна; Поярков, Андрій Михайлович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
В роботі розглядається питання про готовності студентів педагогічних університетів до вивчення курсу «Основи хмарних обчислень», на підставі проведеного анкетування серед студентів молодших курсів різних спеціальностей. За результатами проведеного опитування було виявлено, що молодь в цілому позитивно сприймає вивчення нового курсу "Основи хмарних обчислень", тому що робота в добре знайомої молоді інтернет-середовищі, де вони проводять значну частину свого часу, є для студентів комфортною. Як показало опитування тільки малий відсоток молодого покоління користується хмарними сховищами даних, незважаючи на те, що сучасні сховища володіють широким функціоналом і призначені не тільки для зберігання різних типів даних, але і для створення, редагування документів, організації спільної роботи над документом, створення фотоальбомів, онлайн презентацій. Очевидно, що подібні питання слід більш детально розглянути при вивченні дисципліни "Основи хмарних обчислень".