ОСОБЛИВОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ РОБОТОТЕХНІЧНИХ НАБОРІВ LEGO MINDSTORMS В ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІЙ РОБОТІ З ФІЗИКИ - Бондарук, Володимир Васильович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2018)
Проаналізовано сучасний стан впровадження засобів освітньої робототехніки в системі середньої та позашкільної освіти. Показано приклади використання робототехнічного набору LEGO Mindstorms для пояснення деяких фізичних явищ та ілюстрації процесів. Описано будову і принцип дії лабораторних установок, які можуть бути використані для демонстрації певних фізичних законів, або їх дослідження в ході виконання лабораторних робіт учнями. Показано можливості графічного середовища програмування EV3 для відображення і реєстрації даних вимірювань. Обґрунтовано вибір набору LEGO Mindstorms для застосування на уроках фізики з точки зору функціональності та вартості його придбання. Обґрунтовується перспективність застосування засобів освітньої робототехніки при вивченні фізики в школі та використання на гуртках технічного напряму.