ДИДАКТИЧНІ УМОВИ ВПРОВАДЖЕННЯ БІЛІНГВАЛЬНОГО ПІДХОДУ В НАВЧАННІ ФІЗИКИ В СТАРШІЙ ШКОЛІ - Вергун, Ігор Вячеславович; Трифонова, Олена Михайлівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2018)
У статті висвітлено результати теоретичного дослідження, а також практичної реалізації дидактичних умов, які сприяють підвищенню ефективності білінгвального навчання учнів у сучасному світі. У роботі представленні основні компоненти ключової компетентності «спілкування іноземними мовами» визначені у шкільному курсі фізики. Саме дослідження засноване на системному осмисленні проблеми білінгвального навчання. В результаті проведеної авторами роботи виявлено основні дидактичні умови, що дозволяють досягти ефективності білінгвального навчання учнів в освітньому процесі з фізики. Зазначено, що для ефективного впровадження білінгвального підходу потрібно використовувати методи, які застосовуються і при навчанні іноземної мови загалом і передбачають системне оволодіння чотирма основними видами мовленнєвої діяльності. Вказано на ефективність використання ІКТ при впровадженні білігвального підходу.