ОКРЕМІ АСПЕКТИ ОРГАНІЗАЦІЇ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ УЧНІВ ПРИ ПІДГОТОВЦІ ДО ЛАБОРАТОРНИХ РОБІТ НА ОСНОВІ РЕСУРСІВ ІНТЕРНЕТ - Гайда, Василь Ярославович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2018)
У даній статті розглянута проблема реалізації практичної складової курсу фізики в основній школі відповідно до вимог критеріїв оцінювання учнів. Звертається увага на важливість, при формуванні в учнів дослідницької компетентності, опиратися на ресурси інтернет, особливо під час підготовки до лабораторних робіт. Аналізуються причини низької продуктивності роботи учнів під час реалізації практичної частини курсу фізики та пропонуються шляхи інтенсифікації цього процесу. Рекомендується пропонувати учням при підготовці до виконання лабораторних робіт використання ресурсів інтернет, зокрема авторського блогу. Даний ресурс сприятиме якісній підготовці учнів до виконання лабораторної роботи, поглибить теоретичні знання та посилить дослідницьку компетентність. Акцентується увага на питаннях самоконтролю та самостійності учнів за рахунок використання он-лайн тестів. Окреслено переваги використання ІКТ на уроці фізики в плані індивідуалізація навчання, зростання обсягу виконаних на уроці завдань та ін.