СУЧАСНІ ОСОБЛИВОСТІ ВИВЧЕННЯ ГЛОБАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ ЛЮДСТВА ЗАГАЛЬНОСВІТОВОГО РІВНЯ - Ткачук, Андрій Іванович; Колтко, Юлія Сергіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2018)
У статті розглянуті нові підходи при вивченні глобальних проблем людства, що пов’язані з припиненням гонки озброєння, продовольчою і демографічною кризою, розривом у рівні забезпечення життя між різними прошарками населення, в закладах середньої і вищої освіти у процесі викладання "Безпеки життєдіяльності та охорони праці в галузі" й "Технологій" за рахунок більш ефективного компонування та подачі відповідного лекційного матеріалу з допомогою системи мультимедійних презентацій. Показано, що демографічна проблема, яка поділяється на дві одночасно діючі складові – демографічний вибух та демографічну кризу, фактично є однією з причин нарощування темпів гонки озброєння та загрози ядерної війни. Висвітлено сучасне протиріччя продовольчої проблеми, коли щороку виробляються величезні обсяги продуктів харчування, та майже третина їх викидається або втрачається.