ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ХМАРНОГО СЕРВІСУ MICROSOFT ONEDRIVE У СУЧАСНІЙ СИСТЕМІ ОСВІТИ - Яценко, Валерий Валерьевич; Медведовська, Оксана Геннадіївна; Лазня, Дмитро Олександрович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2018)
У статті розглянуто інструментарій хмарного сховища Microsoft OneDrive, як приклад використання хмарних технологій в освітньому просторі. Окремо підкреслені особливості роботи в хмарному сервісі. Акцентовано увагу на можливостях, що надаються хмарним сервісом для ефективної організації навчального процесу. Описано досвід використання даної програми на практичних заняттях педагогічного університету. Основними перевагами кожного хмарного сховища вважається можливість зберігання даних, можливість доступу до збережених даними в будь-який час і в будь-якому місці (мається на увазі наявність зв’язку з Інтернет). Практично будь-яке сучасне сховище даних підтримує синхронізацію файлів, що означає, що у користувача синхронізуються (оновлюються) дані завдяки хмари, що дозволяє користуватися даними на будь-якому пристрої. Багато хмарні сервера забезпечують спільну роботу з даними на різних пристроях в різних географічних точках. Надійні компанії забезпечують повне збереження даних за рахунок багаторазового копіювання. На сьогоднішній день будь-яке хмарне сховище не можна вважати тільки сервісом для зберігання даних. Безліч функцій, вбудованих в хмарний сервіс забезпечує ефективну взаємодію між користувачами.