ПЕДАГОГІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ПОГЛЯДИ Г. ДЖ. УЕЛЛСА - Василенко, Володимир Аркадійович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті розглянуто педагогічну діяльність та погляди видатного англійського письменника-фантаста та соціального мислителя Герберта Джорджа Уеллса за такими аспектами: як шкільного вчителя, журналіста та рецензента, автора науково-популярних творів і статей, дитячого письменника і теоретика кардинальної перебудови суспільства і міжнародних відносин за допомогою універсальної освіти і виховання. Особливу увагу було приділено актуальності ідей і положень педагогічної концепції Г. Дж. Уеллса і перспективам їх застосування у сучасних умовах.