ПОШУК ЦИВІЛІЗАЦІЙНОГО СЕНСУ МЕТАФІЗИКИ СОЦІОКУЛЬТУРИ ГРОМАДИ В ЄВРОПЕЙСЬКОМУ ПРОСТОРІ - Скловський, Ігор Зінов’євич; Аксьонова, Віра Ігорівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Соціокультурні засади трансформацій в Україні ціннісної сфери життєдіяльності суспільства дуже різноманітні, зокрема зараз, коли об’єктом пошуку національної ідеї виступає громадська сфера суспільства, сутністю – патріотична особистість, з усіма явищами й процесами, що відбуваються у ній. Предмет пошуку фіксується в її методологічних поняттях, законах, категоріях, принципах.