СУЧАСНА СИСТЕМА НАВЧАННЯ ВЧИТЕЛІВ ІНОЗЕМНИХ МОВ - Черньонков, Ярослав Олександрович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Це дослідження було проведено для визначення, окреслення основних характеристик понять «професійне вдосконалення», «профільна школа», «професійна підготовка в профільній школі». Автором було досліджено, проаналізовано провідну роль та концептуальний вплив профільного напрямку освіти у підготовці майбутніх високваліфікованих професіоналів у галузі іноземних мов на етапі післядипломної освіти. Було зазначено, що система підготовки вчителя іноземних мов має бути комплексною, поступовою, циклічною, взаємопов’язаною, профільною.