ТВОРЧА РЕАЛІЗАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ІДЕЙ А. С. МАКАРЕНКА В УМОВАХ СУЧАСНОЇ ОСВІТИ - Волікова, Марина Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті обґрунтовано необхідність творчої реалізації педагогічних ідей А. С. Макаренка в умовах модернізації освітньої галузі України. Наголошено, що окреслена проблема дослідження на часі є актуальною, оскільки виховання дітей та молоді повинно ґрунтуватися на кращих педагогічних здобутках минулого. Встановлено, що в навчально-виховному процесі науково-публіцистична спадщина видатного українського педагога А. С. Макаренка слугує надійним критерієм ефективності та переваг.