ЗМІСТОВНЕ НАПОВНЕННЯ ПРОГРАМ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ВЧИТЕЛІВ ФІЗИКИ В УМОВАХ РЕФОРМУВАННЯ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ - Дробін, Андрій Анатолійович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Стаття присвячена розгляду одного з найактуальніших питань освітньої реформи – підвищенню кваліфікації учителів. У статті обґрунтовано ведучу роль саме вчителя фізики у формуванні компетентностей з природничих наук, техніки і технологій, екології. У зв’язку з чим показано нагальну потребу у вдосконаленні раніше набутих та набуття вчителем фізики нових компетентностей у межах професійної діяльності, галузі знань, формуванні та розвитку цифрової, управлінської, комунікаційної, медійної, інклюзивної, мовленнєвої компетентностей у закладах післядипломної педагогічної освіти.