ФОРМУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНИХ ПОНЯТЬ І ПРИРОДОЗБЕРЕГАЮЧИХ НАВИЧОК У МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ ЗАСОБАМИ ПРИРОДОЗНАВЧИХ ДИСЦИПЛІН В УКРАЇНІ ТА ЄВРОПІ - Дячук, Павло Вікторович; Перфільєва, Людмила Павлівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Розглянуто питання екологічної освіти в Україні і в різних країнах Європи. На базі Уманського Національного дендрологічного парку «Софіївка» проведено експеримент по визнчаенню зміни в екологічній свідомості молодших школярів за напрямками: екологічна культура, екологічні знання, екологічне мислення. На основі результатів тестування учнів 1-4 класів в екологоосвітніх заходах зроблено висновок про дієвість просвітницької діяльності.