ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ВИКЛАДАННЯ ОСНОВНОГО МУЗИЧНОГО ІНСТРУМЕНТА У СИСТЕМІ УНІВЕРСИТЕТСЬКОЇ ОСВІТИ - Ляшенко, Ольга Дмитрівна; Бутенко, Тетяна Максимівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті визначено роль інструментально-виконавських умінь у фаховій підготовці майбутніх учителів музичного мистецтва та необхідність міждисциплінарної взаємодії в освітньому процесі. Доведено доцільність застосування дидактичних та художньо-естетичних принципів навчання студентів-інструменталістів. Визначено професійні функції та фахові компетенції викладача-інструменталіста вищого навчального закладу.