ПРОБЛЕМИ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ ТА РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКОЇ ДИТЯЧОЇ ЛІТЕРАТУРИ У ВІТЧИЗНЯНИХ НАУКОВИХ ПРАЦЯХ ДРУГОЇ ПОЛОВИНИ ХХ СТОЛІТТЯ - Іванова, Ірина Борисівна; Похілько, Олена Вікторівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті розкрито змістові особливості праць вітчизняних науковців другої половини ХХ століття із проблем дитячого читання та розвитку української дитячої літератури. Узагальнено науковий доробок Ю. Ступака, що охоплює підручники та низку статей з даного напряму, в яких вчений звертається до творів українських письменників ХІХ століття (М. Коцюбинський, Л. Глібов, Марко Вовчок, Леся Українка, П. Грабовський та ін.), адресованих молодому поколінню. Наголошено, що в історико-педагогічних напрацюваннях минулого століття ґрунтовно та різнобічно висвітлюється роль та місце дитячої літератури у справі навчання та виховання дітей, що доводить доцільність їх вивчення та розширеного використання в сучасних соціокультурних умовах.