КОМПЛЕКСНА КОМП’ЮТЕРНА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА ДЛЯ ПРОГРАМОВАНОГО НАВЧАННЯ ОРГАНІЧНІЙ ХІМІЇ - Речицький, Олександр Наумович; Решнова, Світлана Федорівна; Горшкова, Аліса Ігорівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Програмоване навчання – сукупність покрокових навчальних кадрів, які структурно складаються з навчальної інформації, що викладається в певній системі, спеціальних завдань для виконання студентами розумових та фізичних дій, необхідних для засвоєння прийомів інтелектуальної або матеріальної праці, та необхідних вказівок для їх правильного виконання. Для впровадження програмованого навчання органічній хімії розроблена комплексна комп’ютерна навчальна програма, яка включає: а) електронний підручник, б) електронний задачник, в) програму комп’ютерного контролю знань, г) програму статистичного аналізу результатів контролю, д) програму зворотного зв’язку. Перші три програми орієнтовані на студента. Програми статистичного аналізу результатів контролю та зворотнього зв’язку призначені для роботи викладача. Комплексна комп’ютерна програма сприяє більш глибокому засвоєнню систематичного курсу органічної хімії, а також формуванню у студентів наукового підходу до прогнозування оптимальних умов проведення хімічних процесів.