РОБОТОТЕХНІКА В МЕДИЧНІЙ ОСВІТІ - Мироненко, Оксана Василівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Автором проведений аналіз розвитку і впровадження робототехніки в різні сфери життя сучасного світу. З’ясовано, що інтерес до вивчення робототехніки, як окремої дисципліни, дуже високий в Україні. Але розвиток освітньої робототехніки в нашій державі в рамках вищої освіти відбувається епізодично, більше в позааудиторний час. Тому впровадження робототехніки в освітній процес вищих навчальних закладів медичного спрямування, як одного з перспективних напрямів освіти, розробка відповідних навчальних програм для студентів-медиків і для системи підвищення кваліфікації лікарів зараз на часі. Для цього автор пропонує реалізовувати дослідницькі проекти з вивчення робототехніки за медичним спрямуванням, в яких інтегруються медична інформатика, медична та біологічна фізика та робототехніка, на базі робототехнічної платформи Arduino, яку зручно використовувати для збору телеметричної інформації з датчиків і роботи з модулями.