ВИКОРИСТАННЯ ОСВІТНІХ ЕЛЕКТРОННИХ ПЛАТФОРМ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ STEАM-ОРІЄНТОВАНОГО НАВЧАЛЬНОГО СЕРЕДОВИЩА ОСНОВНОЇ ШКОЛИ (ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД) - Сороко, Наталія Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Стаття присвячена проблемам використання освітніх електронних платформ для організації STEAM-орієнтованого навчального середовища. Метою статті є проаналізувати зарубіжний досвід використання освітніх електронних платформ для організації STEАM-орієнтованого навчального середовища основної школи та визначити основні вимоги до них. Проаналізовано науково-педагогічну, методичну, спеціальну літературу та міжнародні освітні електронні платформи для організації STEAM-орієнтованого навчального середовища основної школи. Виявлені основні вимоги до цих платформ, а саме: вони мають включати профілі вчителів та учнів; електронний клас; форум для дискусій; відкриті електронні освітні ресурси, що включають в себе ресурси для учнів і ресурси для вчителів; календар основних заходів, ІКТ, що забезпечують комунікацію та співробітництво між учасниками освітнього процесу; ІКТ, що сприяють розвитку STEAM освіти і її впровадженню у навчально-виховний процес основної школи; інструменти для онлайн оцінювання та самооцінювання вмінь та навичок у галузях STEAM освіти; лабораторії STEAM освіти, що можуть включати в себе симулятори, ігри, імітаційні моделі та ін. Перспективами подальших досліджень є проектування освітньої е-платформи для організації STEAM-орієнтованого навчального середовища відповідно до визначених у статті вимог.