РОЗВИТОК ПОНЯТЬ МЕХАНІКИ В ЕПОХУ НЬЮТОНА ТА ДОСЛІДЖЕННЯ ПРИРОДИ НА ЇЇ БАЗІ - Корольов, Сергій Васильович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Має перспективи комплексний підхід, який базується на діалектичному застосуванні масиву з декількох базових засад, які комбінуються між собою, в залежності від конкретної ситуації, створюючи широке поле можливостей. До рівня «minimum minimorum» масиву засад входять такі: використання досвіду з історичної еволюції базових понять механіки; основні поняття з теорії інформації; застосування комп’ютерної техніки та навчальних програмних продуктів; створення великої множини математичних моделей; комбінаторне поєднання базових засад з метою одночасного використання декількох засобів для вирішення конкретної проблеми.