ПЕРЕДУМОВИ СТВОРЕННЯ ТА ФУНКЦІОНУВАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ СТРУКТУР ДИСТАЦІЙНОЇ СПРЯМОВАНОСТІ У ЗВО - Малахова, Жанна Володимирівна; Бєлих, Валерій Георгійович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті представлено аналіз питань оптимізації системи фізичного виховання студентів та вдосконалення стратегічного напрямку розвитку вищих навчальних закладів. Розглянуті питання фінансової, академічної, кадрової й організаційної незалежності вітчизняних вишів. Представлені сучасні вимоги освітніх програм, завдяки котрим студенти ЗВО отримали можливість самостійно планувати та організовувати свій вільний час для виконання самостійних занять курсу «фізичне виховання». Розглянута проблематика здоров’я особистості в зв’язку з процесом формування інформаційного суспільства і медійно-електронного простору, що створює передумову розвитку дистанційній освіті та плануванню самостійного режиму занять. Метою дослідження було вивченні гендерних особливостей особистого профілю фізичного розвитку студентів та визначення впливу показників фізичного «Я» на їхню самооцінку, визначався індивідуальний профіль фізичного «Я» особистості.