КОГНІТИВНО-ВІЗУАЛЬНИЙ ПІДХІД ДО СТВОРЕННЯ ПРЕЗЕНТАЦІЙ З ВИКОРИСТАННЯМ ХМАРНИХ СЕРВІСІВ - Медведовська, Оксана Геннадіївна; Яценко, Валерій Валерійович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Візуалізація навчального матеріалу допомагає в його засвоєнні, роблячи процес отримання нових знань більш ефективним. Подання навчальної інформації у візуальній формі спрощує засвоєння нового матеріалу, робить його більш систематизованим, легко засвоюваним, компактним. В останні десятиліття спостерігається інформаційний бум, учні не в змозі ознайомитися з лавиноподібним потоком інформації, в наслідок цього у молоді формується мозаїчне мислення. З огляду на особливості мислення сучасної молоді, вчені-методисти розглядають питання про актуальність методу когнітивної візуалізації навчальної інформації. Пропонується представляти навчальну інформацію у візуальній формі. Використовувати яскраві та наочні презентації при викладі навчального матеріалу. У зв’язку з широким впровадженням хмарних обчислень в процес навчання авторами пропонується для розгляду хмарний сервіс MS Sway дозволяє використовувати когнітивно-візуальний підхід до створення презентацій.