ДУАЛЬНА СИСТЕМА ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ: ЗА ТА ПРОТИ - Анісімов, Микола Вікторович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
У статті проведена порівняльна характеристика середніх професійно-технічних навчальних закладів України і коледжів Європи. У даній статті ми спробували показати їхню відмінність у структурі й методах підготовки фахівців у цих навчальних закладах. У роботі розглянута структура навчальних закладів такого типу, система підготовки учнів. Дослідження показали принципову відмінність, як навчальних закладів, так і методів підготовки в них. Практична значущість цієї роботи полягає в тому, що показана порівняльна характеристика навчальних закладів різних типів і відмінна риса практичної підготовки в них.