НЕВЕРБАЛЬНА КОМУНІКАЦІЯ ЯК ОДНА ІЗ СКЛАДОВИХ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНЦІЇ СТУДЕНТІВ-ФІЛОЛОГІВ ЗВО - Задільська, Галина Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
У статті розглядається поняття невербальної комунікації, основні підходи його визначення та ключеві проблеми, які виникають при інтерпретації невербального повідомлення. Проаналізовано основні складові невербальної комунікації та розглянуто типи невербальних засобів комунікації, які використовуються студентами на практичних заняттях під час англомовної комунікації. Акцентується увага на обов’язковість вивчення національних особливостей використання невербальних засобів у мові, яка вивчається, для міжкультурної комунікації. Зроблено висновки, що невербальна комунікація є обов’язковою складовою комунікації іноземною мовою та базовою складовою міжкультурної комунікативної компетентності.