ФОРМУВАННЯ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Кожевнікова, Лариса Василівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
Комунікативну компетентність фахівця музичного мистецтва досліджено як одну із складових особистості вчителя. Ця дефініція виступає системною, інтегрованою властивістю, що передбачає готовність учителя до осягнення художньо-педагогічного матеріалу, здатність організовувати начально-мистецьке середовище, володіння практичними навичками вербальної інтерпретації музичних творів, втілення художніх образів у виконавстві, а також здатностей здійснювати творчий розвиток підростаючого покоління. Її змістовими складниками є: когнітивно-гностичний, аксіологічно-аналітичний, діяльнісно- комунікативний компоненти.