КІБЕРНЕТИЧНІ ЗАСАДИ ПРОГРАМОВАНОГО НАВЧАННЯ (за матеріалами публікацій у польській і радянській педагогічній періодиці 1960-х рр.) - Коломієць, Олена Борисівна; Бондаренко, Ганна Семенівна; Головата, Оксана Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
У статті розглядаються кібернетичні засади програмованого навчання, яке поширювалося у польській педагогіці у 1960-х роках. До безсумнівних переваг цього методу належить стимулювання учнів до активності у засвоєнні навчального матеріалу, залучення їх до систематичної роботи і самоконтролю, запобігання виникненню і наростанню прогалин у знаннях, пристосування темпу і змісту навчання до індивідуальних можливостей учнів, зменшення навантаження педагога від виконання багатьох механічних дій.