ДО ПИТАННЯ НАВЧАННЯ ЛЕКСИКИ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ СТУДЕНТІВ-ІНОЗЕМЦІВ НА ПОЧАТКОВОМУ ЕТАПІ - Ліпатова, Марина Валентинівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
У статті проаналізовано та висвітлено дидактичні та лінгвістичні основи вивчення лексики української мови на підготовчому відділенні для іноземних громадян, визначено етапи навчальної роботи із засвоєння нової лексики. Сформульовано принципи для забезпечення переходу інформації до довготривалої пам’яті, акцентовано увагу на формуванні вмінь та навичок використання лексичного матеріалу для побудови висловлювань.