ОСОБЛИВОСТІ СИСТЕМИ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ В НІМЕЦЬКОМОВНИХ КРАЇНАХ ЄВРОПИ - Матіюк, Дмитро Володимирович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
В статті узагальнено класифікаційні ознаки розвитку освіти впродовж життя в німецькомовних країнах Євросоюзу. Проаналізовано особливості системи неперервної освіти в німецькомовних країнах за віковою ознакою. Досліджено підходи до раннього навчання, навчання в шкільному віці, професійного навчання, навчання у вищих навчальних закладах та розвиток науки. Виділено та узагальнено інноваційні напрямки розвитку освіти впродовж життя в німецькомовних країнах для їх подальшої екстраполяції в систему освіти України.