ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ РОЗВИТКУ ОХОРОНИ ПРАЦІ В СИСТЕМІ УНІВЕРСИТЕТСЬКОЇ ОСВІТИ - Вайнтрауб, Марк Абрамович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
Стаття присвячена проблемі оцінювання ефективності розвитку в освітній університетській галузі. Обґрунтовано актуальність і необхідність розвивати систему підготовки фахівців у галузі охорони праці. Проаналізовано значущість охорони праці на виробництві та інших закладах, у соціальному житті. Обґрунтовано складові розвитку охорони праці в університетській освіті в Україні (створення знань, дослідницько-підприємницької діяльності, забезпечення соціального розвитку, інтернаціоналізації освітнього простору, організації навчання, пропаганди охорони праці, вивчення генетичних, впливу гендерних та психолого-фізіологічних особливостей людини на працю) з відповідними показниками.