ІСТОРІЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ КІРОВОГРАДЩИНИ ХХ СТОЛІТТЯ У ПРАЦЯХ КРАЄЗНАВЦІВ - Філоненко, Оксана Володимирівна; Прибора, Роман Іванович; Перцов, Олександр Володимирович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті розглянуто розвиток вищої освіти на Кіровоградщині у ХХ столітті. З’ясовано, що наприкінці ХХ століття з’являються узагальнювальні праці, у яких цілеспрямовано і системно аналізується історія вищої освіти Кіровоградщини, дається об’єктивна оцінка сучасному стану професійної освіти та виявляються тенденцій її вдосконалення, позитивно оцінюється розвиток вищої освіти в регіоні. Встановлено, що основне досягнення сучасних учених полягає у тому, що за рахунок залучення нових документів і матеріалів їм вдалося провести комплексні дослідження у межах досліджуваних напрямків. Водночас у роботах відсутній об’єктивний аналіз негативних тенденцій у розвитку вищої професійної освіти. Ця проблема й визначає перспективи подальших досліджень.