СПЕЦИФІКА ЗДОБУТТЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ВЧИТЕЛЯ ВИПУСКНИКАМИ УНІВЕРСИТЕТІВ АВСТРІЙСЬКОЇ (АВСТРО-УГОРСЬКОЇ) МОНАРХІЇ НА ПРИКЛАДІ ЛЬВІВСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ - Заячківська, Надія Михайлівна; Лещак, Теодор Володимирович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У ХІХ ст. в європейських країнах формувалася і еволюціонувала система кваліфікаційних випробувань для кандидатів на вчительські посади. У статті розглянуто зріз комплексних випробувань для потенційно майбутніх вчителів в Австро-Угорщині станом на початок ХХ ст. Прикладом для розгляду слугує Львівський університет, документи з архівних фондів якого були нами опрацьовані, досліджені і узагальнені.