МОТИВАЦІЙНО-ЦІННІСНИЙ КОМПОНЕНТ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ДИСПЕТЧЕРІВ УПРАВЛІННЯ ПОВІТРЯНИМ РУХОМ - Кміта, Євген Вікторович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
Стаття присвячена безпеці польотів на міжнародних повітряних трасах. Розглянута професійна іншомовна комунікативна компетентність диспетчерів управління повітряним рухом, особливо її розвиток. Вищезазначена компетентність – це професійні та фахові іншомовні комунікативні знання, навички, вміння та здатність їх адекватного використання в процесі ведення радіообміну на міжнародних повітряних трасах. У статті представлений мотиваційно-ціннісний компонент розвитку вищезазначеної компетентності, його сутність, а також складові.